Sütés, főzés a főszerepben

Készítettünk abárolt disznó fejet és szalonnát, após segítség bevonásával. Mivel már jó idő van ezért inkább a kinti főzicskézést tartjuk előnyben, valamiért jobb az ételek íze :) 

Recept ahogy mi csináltuk :

  • 1 db nagyobb kicsontozott disznó fej
  • 2 db húsosabb szalonna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só 
  • ízlés szerint pirospaprika

Addig főzzük ameddig meg nem puhul mi úgy ellenőriztük egy húsvillával megszúrtuk és simán át megy rajta. Kivesszük, le csepegtetjük a húsokat. A fokhagymát amit egészben belefőztünk pépé zúzzuk és össze keverjük jó minőségű pirospaprikával (legjobb a házi) . Bekenegetjük vele a húsokat szépen egyenletesen és ha kihűlt fogyasztható . Jó étvágyat ! 

 

 

Joe x86: 11281709 404521483087961 281450964 o - indafoto.hu

 

Joe x86: WIN 20150601 213504 - indafoto.hu

 

Készítettünk hozzá cigánypogácsát (bodag) .

Hozzávalók 4 személyre :

  • 500 g liszt 
  • 3 kanál zsír
  • langyos víz (kb 2 dl)
  • teáskanál só
  • fél kávéskanál szóda bikarbóna

Egy nagyobb tálban a hozzávalókat össze keverjük . Egy kicsit puhább tésztát kell kapnunk de már ne ragadjon. Egyenlő golyócskákra tépkedjük . A sütőt felmelegítjük és a belevaló tepsit fejre fordítjuk. A golyókat kb 3 mm-re nyújtjuk és minkét oldalát ropogósra sütjük.

 

Ameddig a borácsban készült a szalonnánk és a fejünk a kalóriákat pótolni kellet valahogy ezért készítettem grillen ropogós csirke szárnyakat . 

 

 

Joe x86: 11304141 404521673087942 1707556536 n - indafoto.hu

 

Hozzávalók : 

  • megtisztított csirkeszárnyak 
  • bors (legjobb a frissen őrölt)
  • mustár
  • ketchup
  • csípős paprika por

 Elkészítés: A ketchupot össze keverem a csípős paprikával , ettől pikáns lesz. A csirke szárnyakat sózom, borsozom ízlés szerint. Bekenegetem mustárral vagy a csípős ketchuppal . Az előzőleg felhevített  grill sütőre helyezem és készre sütőm. Jó étvágyat ! 

 

Este könnyű vacsorára vágytunk ezért erre is kitaláltunk egy menüt. Párolt zöldség sült tanyasi tojással és az előzőleg megmaradt grill csirke húsokból.

Hozzávalók ahogy mi készítettük : 

  • pár darab sárgarépa
  • pár hüvely friss zöld borsó
  • 4-5 db friss tanyasi tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • egy pici vaj
  • friss saláta levél
  • a megmarad csirke szárnyak

Elkészítés : A zöldségeket lepárolom sóval és borssal vajon . Ebben a zsiradékban a tojásokat megsütöm , a  tojások tetejét meg szórom sóval és borssal . Ízlés szerint tálalom. Nekünk az egyik meg lett bolondítva egy kis tartár mártással . Jó étvágyat !

Tojásos párolt zöldség

 

 

Joe x86: WIN 20150601 144634 - indafoto.hu

 

Tartáros csirke szárnyak salátával 

 

Joe x86: WIN 20150601 144626 - indafoto.hu