Sütés, főzés a főszerepben
Készítettünk abárolt disznó fejet és szalonnát, após segítség bevonásával. Mivel már jó idő van ezért inkább a kinti főzicskézést tartjuk előnyben, valamiért jobb az ételek íze :)
Recept ahogy mi csináltuk :
- 1 db nagyobb kicsontozott disznó fej
- 2 db húsosabb szalonna
- 6 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint pirospaprika
Addig főzzük ameddig meg nem puhul mi úgy ellenőriztük egy húsvillával megszúrtuk és simán át megy rajta. Kivesszük, le csepegtetjük a húsokat. A fokhagymát amit egészben belefőztünk pépé zúzzuk és össze keverjük jó minőségű pirospaprikával (legjobb a házi) . Bekenegetjük vele a húsokat szépen egyenletesen és ha kihűlt fogyasztható . Jó étvágyat !
Készítettünk hozzá cigánypogácsát (bodag) .
Hozzávalók 4 személyre :
- 500 g liszt
- 3 kanál zsír
- langyos víz (kb 2 dl)
- teáskanál só
- fél kávéskanál szóda bikarbóna
Egy nagyobb tálban a hozzávalókat össze keverjük . Egy kicsit puhább tésztát kell kapnunk de már ne ragadjon. Egyenlő golyócskákra tépkedjük . A sütőt felmelegítjük és a belevaló tepsit fejre fordítjuk. A golyókat kb 3 mm-re nyújtjuk és minkét oldalát ropogósra sütjük.
Ameddig a borácsban készült a szalonnánk és a fejünk a kalóriákat pótolni kellet valahogy ezért készítettem grillen ropogós csirke szárnyakat .
Hozzávalók :
- megtisztított csirkeszárnyak
- só
- bors (legjobb a frissen őrölt)
- mustár
- ketchup
- csípős paprika por
Elkészítés: A ketchupot össze keverem a csípős paprikával , ettől pikáns lesz. A csirke szárnyakat sózom, borsozom ízlés szerint. Bekenegetem mustárral vagy a csípős ketchuppal . Az előzőleg felhevített grill sütőre helyezem és készre sütőm. Jó étvágyat !
Este könnyű vacsorára vágytunk ezért erre is kitaláltunk egy menüt. Párolt zöldség sült tanyasi tojással és az előzőleg megmaradt grill csirke húsokból.
Hozzávalók ahogy mi készítettük :
- pár darab sárgarépa
- pár hüvely friss zöld borsó
- 4-5 db friss tanyasi tojás
- só
- bors
- pirospaprika
- egy pici vaj
- friss saláta levél
- a megmarad csirke szárnyak
Elkészítés : A zöldségeket lepárolom sóval és borssal vajon . Ebben a zsiradékban a tojásokat megsütöm , a tojások tetejét meg szórom sóval és borssal . Ízlés szerint tálalom. Nekünk az egyik meg lett bolondítva egy kis tartár mártással . Jó étvágyat !
Tojásos párolt zöldség
Tartáros csirke szárnyak salátával